Lleida, seu del Congrés Estatal de l’Associació d’Empreses Organitzadores de Congressos i Reunions de 2016

(Turisme de Lleida) Lleida ha augmentat el nombre de congressos i convencions realitzats a la ciutat i ha aconseguit mantenir el nombre de congressistes durant el 2012. Un total de 52.721 congressistes han assistit a les 31 convencions, 37 congressos, 447 jornades i gairebé un centenar d’altres esdeveniments que s’han celebrat a la ciutat durant l’any passat. El responsable de Turisme de l’Ajuntament de Lleida, Fèlix Larrosa, ha destacat que aquestes xifres posen de manifest, una vegada més, “la potencialitat i l’experiència de Lleida en el món dels congressos i les convencions, que davant d’una situació econòmica difícil és capaç de mantenir el seu nivell d’activitat”.

Lleida ha obtingut un volum de negoci estimat en matèria de congressos i convencions el 2012 d’uns 17,5 milions d’euros, una xifra de negoci menor que l’any passat degut a que la despesa per congressista ha disminuït. En aquest sentit cal destacar l’increment del volum de negoci del Palau de Congressos i Convencions de la Llotja, que ha estat de 7,7 milions d’euros l’any 2012 davant dels 7,3 milions d’euros obtinguts el 2011.

Pel que fa a les previsions congressuals per l’any 2013, Larrosa ha explicat que ja s’ha tancat la realització de diversos esdeveniments i jornades a Lleida, tot i que la situació econòmica actual fa que l’organització d’actes es faci amb molt poca antel·lació i, per aquest motiu, no es pugui preveure d’una manera molt acurada el volum d’activitat a mig i llarg termini. Per aquest motiu, segons Larrosa, es fa necessari redoblar els esforços, posar en marxa programes complementaris competitius i fer incidència en els prescriptors, entre altres accions.

Lleida, seu del Congrés Estatal de l’Associació d’Empreses Organitzadores de Congressos i Reunions de 2016

La Llotja de Lleida ha estat l’equipament escollit per la Junta de l’Associació d’Empreses Organitzadores de Congressos i Reunions (OPC’s) per realitzar el seu congrés nacional de l’any 2016, que aplegarà uns 250 organitzadors professionals de congressos i convencions de l’Estat espanyol.

El responsable de Turisme de Lleida i Conseller Delegat de la Llotja, Fèlix Larrosa, i el President de l’Associació Catalana d’OPC’s, Rafel Peris, han coincidit en senyalar la importancia d’acollir un esdeveniment d’aquestes característiques, adreçat a prescriptors amb unes carteres de clients molt significatives. A més, Peris ha remarcat que aquest certamen servirà per situar Lleida dintre del circuit de congressos i donar a conèixer les seves potencialitats entre els organitzadors professionals.

L’OPC Espanya organitza cada any el principal congrés de les empreses i professionals especialitzats en la organització de congressos i reunions a Espanya. La Federació Espanyola d’Empreses Organitzadores Professionals de Congressos, OPC Espanya, aglutina 15 associacions autonòmicas d’empreses OPC. Fundada l’any 1992 per 6 associacions, compta en aquests moments amb 105 empreses associades de ple dret i 201 empreses col·laboradores.

 

Desplaça cap amunt
Scroll to Top